Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S i Ljusdal skapar oreda

Många upplever att inget händer i kommunen. Vad gör kommunalrådet Roland Bäckman?

Annons

Jo, Roland Bäckmans majoritet styr utan att ha ett politiskt program och det skapar tomrum. "Vi tar frågorna som de kommer", sa kommunalrådet Roland Bäckman i kommunfullmäktige i början av året. Men frågorna förväntas komma just från honom.

Det har inte kommit någon politik från kommunalrådet som leder till att vi bli fler invånare och att det blir fler jobb i kommunen. Kommunens viktigaste mål.

Inte heller har det kommit någon politik i andra frågor. Åtminstone fram till måndagen den 29 augusti då kommunfullmäktige fick veta, genom att fråga om förslaget till betongpark på Östernäs för skateboards, inlines och bmx, att kommunalrådet tagit initiativ till det.

Det kom som en överraskning för oss andra politiker eftersom kommunens ansvarige utvecklare presenterat Östernäsprojektet den 11 augusti för kommunstyrelsen och då sa han inte ett ord om några planer på betongpark. Kommunalrådet sa heller ingenting.

Den 29 augusti sa kommunalrådet på en fråga om varför betongparken inte tagits upp i kommunstyrelsen att den ansvarige för Östernäs förmodligen inte kände till det. Ordförande i samhällsutvecklingsutskottet kände heller inte till planerna innan det skrevs om dem i Ljusdals-Posten.

Hur styrs kommunen när ansvariga politiker och tjänstemän inte informeras?

Invånare läser Ljusdals-Posten och tror att allt är klappat och klart. Och det är det inte. Det är inte bra att skapa så mycket oreda i ett så pass enkelt ärende. Det är inte bra att väcka förhoppningar om att saker ska ske i kommunen utan att tala om hur beslut ska tas och av vilka. Och det är inte bra när politiker inte informerats om planer för kommunen. Planer som de sedan snabbt förväntas ta beslut om.

Mats Sundell

ordförande Nya Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel