Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-demonstration mot S

Socialdemokraterna har styrt Gävleborg sedan rösträtten infördes och nu uppmanar man till traditionsenliga demonstrationer 1 maj. Länet har tappat 10 000 jobb de senaste 25 åren enligt en utredning från Arbetsförmedlingen.

Socialdemokraterna har styrt Gävleborg sedan rösträtten infördes och nu uppmanar man till traditionsenliga demonstrationer 1 maj. Länet har tappat 10 000 jobb de senaste 25 åren enligt en utredning från Arbetsförmedlingen. Företagsklimatet är kört i botten, därför den höga arbetslösheten i länet i allmänhet och ungdomsarbetslösheten i synnerhet. Länet har en dålig skola, enligt lärarfackens rankning, och sjukvården ligger i botten i landet enligt de kvalitetsundersökningar som genomförs varje år. Så då är frågan – vem ska de demonstrera emot? Ska man verkligen lyckas med samma reptrick igen – att sätta fokus på någon annan i stället för den som faktiskt har makten – Socialdemokraterna i Gävleborg?

Om man sedan vill demonstrera emot något så är vårt förslag följande;

1. Ett bensinpris som ska höjas med två kronor per liter om Miljöpartiet kommer till makten.

2. Att allt flyg söder om Sundsvall ska förbjudas, som Miljöparitet vill.

3. Att rabatten på arbetsgivaravgiften för unga ska tas bort som de tre socialistiska partierna vill göra tillsammans vilket leder till högre ungdomsarbetslöshet.

4. Att demonstrera emot att rot-avdraget ska tas bort om de tre socialistiska partierna vinner valet.

5. Att demonstrera emot att rut-avdraget ska tas bort om de tre socialistiska partierna vinner valet, och 10 000 personer i Sverige riskerar sina jobb.

6. Att fastighetsskatten återinförs för villaägarna om de tre socialistiska partierna vinner valet.

7. Att skatten ska höjas med 1 700 kronor per månad för de anställda i kommun och landsting.

8. Att inte Förbifart Stockholm byggs, som är lika viktigt för Gävleborg som Förbifart Uppsala var och är.

9. Att inte utarma landsbygden

10. Att valfriheten tas bort när det gäller rätten att själv välja sin vård, skola och omsorg.

Tror du att vi kommer att få se sådana plakat? Nej, det tror inte vi heller, för Socialdemokraterna kommer som vanligt att demonstrera emot sig själva. Det är dags att någon lyssnar på demonstranterna och Moderaterna är beredda att såväl lokalt som nationellt fortsätta utveckla Gävleborg och Sverige till ett föregångsland.

Lars Beckman

kandidat till Sveriges riksdag för Nya Moderaterna Gävleborg

Bengt-Emil Andersson

medlem nya Moderaterna Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel