Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S bröt sitt vallöfte

2005 lovade S och V att de inte skulle lägga ner några byskolor om de fick sitta kvar ytterligare en mandatperiod. S har jag aldrig velat rösta på men C tappar nog min röst till nästa val.

Annons

Jag tänker aldrig skjutsa min nu 5-årige son till förskoleverksamhet till en f–9-skola hösten 2010. Jag har flyttat till landsbygden för att ge mina barn en trygghet, som bland annat en byskola kan ge. Inte till en f–9-skola där det kan finns högskoleelever som slår sönder klassrum, mobbar, bär kniv, använder droger med mera. Jag tycker faktiskt att alla yngre elevers rättighet är att få gå i en f–6-skola. Det är kvalité.

Mo skola är kommunens bästa skola, men ska ändå läggas ner, för nämnden måste ta hänsyn till alla kommunens skolor, enligt Anna-Carin Keisu. Bara för att resurserna omfördelas behöver det inte betyda bättre kvalité för de som blir kvar. Kvalité får man på en skola där rektor, lärare, elever och föräldrar hittar en bra relation mellan varandra, oavsett resurser. Kvalité är definitivt inte att en rektor kan uppvisa en fin konferenslokal för besökare!

Till hösten är det 27 barn som ska börja 6-årsverksamhet i Näsviken. Efter mycket pussel så har de löst det så att hälften av gruppen går måndag–onsdag, medan den andra hälften går onsdag–fredag. På onsdagarna är alltså 27 6-åringar tillsammans för att få den förberedande kunskapen för att kunna gå vidare till åk 1. Är det kvalité? Eller handlar det inte om barnens bästa utan om ekonomi?

Därför vill jag välkomna alla föräldrar med barn som berörs av ovanstående, samt övriga i skolan att komma på studiebesök till Norrbo skola. Här trivs och leker alla barn tillsammans, oavsett ålder eller kön. Vacker och rofylld miljö med en skolgård, idrottsal, matsal och lektionssalar som är anpassade för barn i grundskolan. Vår förskola ligger i anslutning och blev förra hösten utsedd till kommunens bästa, så ta gärna med er småsyskonen.

2005 lovade S och V att de inte skulle lägga ner några byskolor om de fick sitta kvar ytterligare en mandatperiod. S har jag aldrig velat rösta på men C tappar nog min röst till nästa val. Båda dessa förlorade nog många röster med sitt beslut i torsdags av invånare i Norrbo. Lägg ner f–9-skolorna i stället, som M förespråkar. Det skulle även gynna landsbygdsutvecklingen att byskolorna inte jämt blir nerläggningshotade.

Nu hoppas vi i Norrbo att det blir friskola, så kommunen ändå inte tjänar något på nerläggningen. Eller så går flyttlasset nästa år och då förlorar kommunen skatteintäkter, för det lär inte bli inom kommungränsen som flyttbilen stannar!

Catherine Vennberg

egenföretagare, två-barnsmamma och Norrbobo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel