Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryttarframgångar i Gävle

Allianslaget Bollnäs Ridsällskap/Nansta Sportryttare lyckades bäst av Hälsingelagen i den andra omgången av Ponnyallsvenskan Elit, Zon Polar. Laget slutade på en tredje plats i Gävle föregående helg och ligger nu på en delad tredje plats inför den sista omgången som rids i Vännäs om två veckor.

Två lag går sedan vidare till finalen i Strömsholm och då Bollnäs/Nansta är endast en poäng från tvåan kan fortfarande mycket hända. Laget bestod av Moa Karelius från Nansta och Julia Andersson, Sandra Wexen och Amanda Bååth från Bollnäs.

Lagdeltagarna gjorde även bra ifrån sig i övriga klasser. Amanda vann både tävlingens högsta klass, söndagens Msv A hoppning och en Msv B. Båda klasserna var tidshoppningar. Sandra kom tvåa i en Msv B på tid och Moa vann två klasser på sin B-ponny, LA och Msv B på tid och är därmed kvalad till SM i Malmö.

Nanstas ryttare hade flera placeringar under helgen, med Malva Pettersons andra plats i Msv B på tid och Hilda Denkerts tredje platsi Msv B med omhoppning. Bägge red kat D ponnyer.

Bollnäs Sportryttare hade som bäst ett andra pris i LA genom Ida Hansemon och från Mitt Hjärta var Hilma Hansback den som fick flest placeringar med sig hem. Denise Svedberg från samma klubb red in på en fjärdeplats i en av LA klasserna.

Många ryttare valde dock att starta sparsamt i Gävle då en av årets bästa ponnymeetings går av stapeln i Mora redan till helgen.

I de lägre klasserna LC-LB red Linnea Källman in på pris i alla sina starter. Linnea red sin relativt nya C-ponny Credit Crunh. Bästa resultaten blev en vinst i LB. Linneas klubbkompis Alma Lövgren vann en LA-klass, Kat D och gjorde också debut i Msv klass. Felicia Forsgren, också hon tävlandes för Söderhamnsortens Ryttarförening hade två andra placeringar i LC, Kat B.

Andra plats blev också helgens bästa resultat för NathaliBergqvist, Ringnäs, och det i LB två faser Kat B.