Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryttare red om cuppoäng

/
  • I lätt B:1, kategori C var det idel Hudiksvallsryttare i toppen. Emelie Bohlin/Fabian, vann, före Lisa Andersson/Broängens Express och Miranda Frestadius/Davidoff 108.

I helgen gick den tredje omgången i Hälsingecupen, en dressyrcup för både hästar och ponnyer. Både Hudiksvall, Gnarp och Delsbo kom hem med medaljer.

Annons

Hälsingecupen går i lätt B:1. För de minsta ponnyerna, kategori B, var det idel Hudikekipage i topp. Emelie Bohlin/Fabian, vann, före Lisa Andersson/Broängens Express, och Miranda Frestadius/Davidoff.

I kategori C red Amanda Frestadius/Midnight Dancer hem tredjeplatsen, och i kategori D blev det dubbelt Gnarp på prispallen via Ida Stenborg/Anastasia v. Hopeful Farm, som vann klassen före Hudiksvalls Elvira Nordin/Dip och Gnarps Josefine Jonsson Dahlberg/Pumba. Elvira och Josefine hade samma procent, 63,45, men ekipagen skiljs åt via de poäng som domaren sätter på ryttarens allmänna intryck.

Bland hästarna tog Caroline Åkerlund storslam då hon vann samtliga klasser hon ställde upp i.

Med Malin Collins Prince of Mena vann hon lätt B:1 och lätt A:3 på mycket fina procent. I lätt B:1 var segerprocenten 70,69, tävlingens högsta procent, och i lätt A:3 68,71. Med egna Alegra 88 vann hon lätt B:2 på 67 procent.

I lätt B:2 var det idel Hudikekipage till prisutdelning. Förutom vinnande Caroline Åkerlund, även tvåan AnneMarie Eriksson/Fenton, och trean Saralena Sahlin/Luna of Eurostable.

Hälsingecupen gick i lätt B:1 och bäst av ekipagen som var anmälda i cupen var Delsbos Regina Krantz/Cougar Boy. Individuellt i lätt B:1 var Regina trea, efter vinnande Caroline Åkerlund och tvåan Sofia Widelund Gårdhagen/Weltino.

Mer läsning

Annons