Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysk superavslutning bakom Alfta ÖSA:s nya topplacering: "Det var en härlig fajt"

När en trött Ylva Kindlundh växlade och skickade ut Natalia Vinogradova i skogen så var Alfta ÖSA utanför topp 10 i Tiomila.Men lördagen slutade ändå med jubel – efter en rykande avslutning av ryskan.

– Jag är nöjd så klart. Jag skulle varit ännu mer nöjd om viblivit femma och tagit medalj. Men vi fick kämpa för det här idag, det var inte lätt, säger Natalia Vinogradova.

Målet var att nå topp fem. Riktigt dit nådde inte Alfta ÖSA, men en sjätteplats får ändå ses som en skräll med tankle på hur tävlingen utvecklades.

Galina Vinogradova växlade som åtta efter förstasträckan, en placering som Josefine Engström sedan höll för att lämna över till Sara Eskilsson.

Hela tiden så tappade laget mot täten och ledande Haldens SK från Norge, och när lagets minst prövade kort Ylva Kindlundh gav sig ut såg det ut att bli en kamp för att överhuvudtaget hålla sig inom topp 10.

LÄS MER: Så här sade Vinogradova inför Tiomila

Hon växlade som 11:a inför avslutningen och skickade ut Natalis Vinogradova nästan sju minuter efter täten.

- Det känns som att det var en riktigt bra sträcka av mig. Jag sprang bra och gjorde allt väldigt försiktigt, några gånger var det nödvändigtatt dra ner farten lite. Banan var väldigt intressant och ganska tuff. Men den var bra, tycker jag.

LÄS MER: Osannolika vändningen som avgjorde

På sista sträckan så tappade Halden den ledning laget haft i fyra sträckor och helt plötsligt var det fyra lag som slogs om segern. Snabbast av alla gick OK Pan Århus Maja Alm som efter en spurt mot Nydalens Anne M Hausken Nordberg stod som segrare.

Näst snabbast på sträckan var Natalia Vonogradova som sakta men säkert arbetade sig upp genom fältet och när hon sedan spurtslog Koovees Svetlana Mironova med en sekund så innebar det att hon säkrat en sjätteplats för Alfta ÖSA – klubbens bästa resultat någonsin på Tiomila.

– Jag gav allt på slutet, jag stängde av huvudet. Det var en härlig fajt med Svetlana.

Lagledaren Lars Engström var strålande glad i målfållan efteråt, och hyllade sina löpare.

– Egentligen vill jag påstå att vi sa innan att kommer vi bland de tio bästa är vi jäkligt nöjda. Allt bättre än tio var bonus och jag tycker de har gjort en fantastisk insats tjejerna. Helt makalöst alltså. Vi är så jäklanöjda. Jättebra, säger han, och fortsätter:

–Jättekul för hela laget. Man kan aldrig räkna med att man ska gå klockrent rätt genom en hel stafett, så vi har väl haft något litet misstag på något litet ställe, men överlag är jag väldigt nöjd alltså. Det måste jag verkligen säga. Det är ju stenhård konkurrens. Riktigt skojigt.