Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rustade vandringsleder i Svågadalen ska locka fler turister

Ungefär tre mil vandringsleder har rustats i Svågadalen. – Vi hoppas att folk ska upptäcka hur trevligt det är att vandra här, säger Kenneth Kalén, ordförande för Svågadalsnämnden.

I helgen arrangerades två olika vandringar längs de nyrustade lederna i Svågadalen. Totalt deltog cirka 40 personer. Det är drygt tre mil leder som nu är rustade och det går att vandra mellan Ängebo och Brännås och mellan Brännås och upp mot flera olika vallar, bland annat Skäftesvallen.

Läs även: Leder i Svågadalen ska röjas upp

Läs även: Högskola vill utreda möjligheter för fiskodling i Svågadalen

Det är bland annat stormfällda vindfällen som har sågats itu och lagts åt sidan. Lederna har märkts upp och flera informationstavlor har satts upp. Mellan 50 000 och 60 000 kronor har lagts på att rusta vandringsledarna. Pengarna kommer från medel för landsbygdsutveckling.

– Det är verkligen vildmark som man går i. Vi hoppas att det ska sprida sig till flera och att fler kommer hit och vandrar. Det skulle betyda mycket för turismverksamheten här i dalen, säger Kenneth Kalén.

Läs även: Nya fornfynd har hittats i Stråsjö