Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RSS - en kort förklaring

RSS är ett smidigt sätt att hålla sig uppdaterad på vad som händer på en sajt, utan att behöva surfa dit varje gång. Rent tekniskt samlar man informationen i en RSS-läsare eller tittar på den i ett program i sin vanliga webbläsare. När en ny artikel publicerats ser man det direkt som en rubrik i en lista. Man kan sedan klicka på någon av artiklarna och på så så sätt få upp hela artikeln. Att prenumerera via RSS är gratis.

Ett exempel:

Du är t ex intresserad av Sport på HelaHälsingland och vill hålla dej informerad när det skrivs en ny artikel på den avdelniningen.

Klicka på länken Sport vid RSS symbolen. Du får frågan om du vill prenumerera på denna feed (i Explorer), klicka på den länken. Välj sedan var du vill att listan ska sparas, t ex under Favoriter.


Nu dyker den orangea RSS-symbolen upp i din webbläsare där du valt att spara den. Du behöver bara klicka på denna symbol för att få en lista med de senaste rubrikerna i din dator.