Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rovdjurscentrets vd får sluta

Håkan Carlberg får sluta efter tre månaders provanställning som vd på Rovdjurscentret De fem stora. Styrelsen var inte nöjd med hans arbete.

Håkan Carlberg får sluta efter att styrelsen enhälligt beslutat att i förtid avsluta hans sex månaders provanställning. Som skäl uppger styrelsemedlemmarna att han inte fyllde de krav som fanns. Från början var tanken att provanställningen skulle utvärderas i juli men styrelsen valde att göra det redan nu och Håkan Carlberg får utan någon närmare förklaring avsluta sitt arbete.

– Det är svårt att hitta en person som passar 100 procent, det är sådant som tyvärr händer ibland. Vi ställde stora krav för tjänsten och det är en speciell tjänst att klara av, säger Sinikka Bohlin.

Tjänsten som vd ska tillsättas igen men styrelsen kan ännu inte säga när. Det var ett flertal personer som styrelsemedlemmarna tittade närmare på samtidigt som Håkan Carlberg blev anställd och det finns möjlighet att någon av dem får jobbet. Om de fortfarande är intresserade, annars kommer de att annonsera tjänsten igen.

Till dess har styrelsen delat ansvar där Olle Larsson, delägaretill och vd för Järvzoo AB, har det övergripande ansvaret.