Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rovdjurscentret måste byggas om!

Jag var på besök på Rovdjurscentret de fem stora i Järvsö i veckan.

Annons

Döm om min förvåning när jag studerar vargarna i hägnet där och inser att de inte har en naturlig miljö att vara i. Länsstyrelsens personal skrev häromdagen att det var vargarnas naturliga miljö att befinna sig i centrala Ockelbo, bland gungor, sandlådor och hundgårdar.

Givetvis måste Rovdjurscentrat som har till uppgift att visa djuren i sin naturliga miljö genast ställa in gungställningar och sandlådor i varghägnet så att besökare får se hur vargarnas naturliga miljö ser ut. Annars frångår Rovdjurscentret sin uppgift att informera allmänheten på ett korrekt sätt om rovdjur och dess levnadsvanor.

Självfallet måste de även ställa in en Ockelboskoter som vargarna kan revirmarkera på. Jag utgår från att detta är åtgärdat nästa gång jag och min familj besöker Rovjdjurscentret de fem stora. Det vore ju en fin upplevelse om barnen kunde få gunga bland vargarna och bygga sandlott i form av varglyor.

Djur- och naturvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel