Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rovdjurscentret bäst i Sverige: "Vi måste fira med en guidningstårta"

Rovdjurcentret de 5 stora i Järvsö vann första pris i tävlingen Årets turistmål 2015 inom kategorin guidningar.

Den sista december förra året avslutades tävlingen Årets turistmål 2015. En tävling anordnad av söksidan Turistmål och som lockat över 3000 användare till att rösta. Vinnare i kategorin guidningar blev rovdjurscentret de 5 stora.

– Roligt! man blir ju glad av att få en utmärkelse, säger Benny Gäfvert, verksamhetschef på Rovdjurscentret de 5 stora.

– Vi har fördel av att vi är grannar med en djurpark. Besökarna kan gå igenom vår utställning och sedan se djuren i verklighet i djurparken. Med det kan vi "boosta" vår utställning, säger han.

Läs också: Pris till Rovdjurscenter och Hexatronic

Bland de andra vinnarna i de olika kategorierna kunde man finna allt mellan Astrid Lindgrens värld, som tog hem årets Nöjen och Nöjesfält till Gulf i Gråbo, som tog hem årets bensinstation. En salig blandning av vinnare helt enkelt.

Hur ska ni fira det här?

– Vi måste fira med en guidningstårta, säger Benny Gäfvert.

– Den här utmärkelsen gör att man blir ännu mer motiverad, men vi vill ju fortsätta att utvecklas, säger han och fortsätter:

– Vi får se, nästa år kanske vi tar hem priset i en annan kategori också.

Se också: Ny säsong av Vildriket

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik