Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rött kort för gäster med bar rumpa

Som gäster på en av stadens kaféer häromdagen satt jag och min fru och åt. Maten var det inget fel på, den var välsmakande och det var inte så många gäster i lokalen.

Vi trivdes med andra ord rätt bra och hade det trevligt. Då inkommer ett sällskap på fyra personer som ställer sig framför vårt bord för att beställa. Det är nu aptiten hastigt minskar och går nästan ner på noll. Anledningen är att en yngre man i sällskapet råkat ställa sig med rumpan mot oss. Det skulle vanligtvis inte stört oss det minsta. Men nu råkade vi få den unge mannens nedhasade byxor besvärande nära oss. Livremmen som ska hålla byxorna på plats sitter i höjd med skinkornas nedre kant. Kalsongerna var väl synliga. Varken jeansen eller kalsongerna skylde på inget vis skåran mellan skinkorna. Nu hade han turligt nog färgade kalsonger. Hade han haft vita skulle man kanske kunnat se ifall det funnits någon brun rand mellan skinkorna. Helt obesvärat röjde den unge mannen inte med en min att han höll på att tappa byxorna. Folk får gärna visa rumpan offentligt men inte på ett näringsställe tätt inpå andra gäster som sitter och äter. Ett näringsställe som släpper in gäster nästan utan byxor har inte särskilt hög klass och värnar föga övriga gästers trivsel och aptit. I vart fall anser jag att om personalen upptäcker gäster i lokalen som visar rumpan på grund av nerhasade byxor ska de givetvis anmoda vederbörande att lämna lokalen med tanke på övriga gästers trivsel.

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel