Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta nej, Berg Kjellin

Det är bra Margareta Berg Kjellin att du liksom jag värnar om det kommunala självstyret i en debattartikel . Då förutsätter jag att du också kommer att rösta mot en proposition framlagd av miljöministern.

Det är bra Margareta Berg Kjellin att du liksom jag värnar om det kommunala självstyret i en debattartikel (20/3). Då förutsätter jag att du också kommer att rösta mot en proposition framlagd av miljöministern om att kraftigt inskränka kommunernas rättigheter att besluta över användning av mark och vatten, det så kallade planmonopolet, när det gäller vindkraftsetableringar.

Det behövs, speciellt i dessa tider, när vi har en statsminister som i tv kallar alla Sveriges 290 kommuner och alla landsting för ett särintresse, när Sveriges kommuner och landsting uttrycker en allvarlig oro över det ekonomiska läget och vilka effekter krisen får för välfärden och välfärdsarbetarna. Kommuner och landsting ansvarar för människors utbildning, vård och omsorg, utbildning, förskola, vägar, kommunikationer etcetera för alla människor i Sverige. Om man som Fredrik Reinfeldt kallar Sveriges kommuner och landsting för ett särintresse då menar man samtidigt att hela svenska folket i så fall är det.

Intressant tanke hos en folkvald parlamentariker att de han representerar är ett besvärande särintresse!!!!

Sven-Åke Thoresen

ks-ordförande, Hudiksvall

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel