Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rörd till tårar efter överlägsen seger

Stig Jarle Röste var rörd efter sin första V75-seger i karriären under lördagen på Hagmyren.
Hemmatränarens nyförvärv Art Kjarvald var överlägsen i Erik Graléns Minne.
– Jag har känt stor press att lyckas, sa Röste med tårarna rinnande längs kinderna.

Åtta dagar innan årets största tävlingsdag på Hagmyren satte sig Stig Jarle Röste i bilen med sikte på Norge. Närmare 90 mil senare var proffstränaren tillbaka i Hudiksvall och med sig i hästtransporten fanns nyförvärvet och favoriten i lördagens upplaga av Erik Graléns Minne – Art Kjarvald.

När den sjuåriga miljonären med Ove A Lindqvist i sulkyn kom fram utvändigt om ledande Hallsta Lotus varvet från mål steg pulsen på Stig Jarle Röste som såg loppet i stallet.

– Då stod jag bara och hoppade framför teven, sa Stig.

Art Kjarvald kopplade segergreppet på den sista bortre långsidan och när det stod klart att Stig Jarle Röste hade tagit sin första V75-seger i karriären kom alla känslorna på en och samma gång.

– Jag har känt stor press att lyckas hela veckan eftersom hästen kom med så fina meriter från Norge. Nu släpper allting på en gång…, sa Stig i stallet samtidigt som rösten stockade sig och tårarna började rinna längs kinderna.

Efter att ha samlat sig några minuter utvecklade Hagmyrentränaren resonemanget.

– Det händer bara en gång i karriären att du får in en häst av den här kalibern och då vill du verkligen att det ska bli bra. Det är så lätt för folk att säga; jaha, nu kom hästen till Röste och då blev det givetvis ingenting. Nu slipper jag höra det snacket.

Art Kjarvalds tränare i Norge – Jan-Ivar Johansen – gick på tränarskolan med Stig Jarle Röste för 19 (!) år sedan och på den vägen landade hästen för åtta dagar sedan hos Hagmyrentränaren.

– Jag halkade in på ett bananskal och nu känns det som ett väldigt roligt bananskal. Art Kjarvald hade i alla fall inte blivit sämre än när han startade senast och förhoppningsvis kan vi få mycket roligt tillsammans i framtiden, sa Röste.

Segern i Erik Graléns Minne var värd 100 000 kronor, vilket kan sättas i perspektiv till att Röstes hästar totalt under 2014 tidigare tjänat knappt en halv miljon kronor. Segertiden 1.23,3/2 160 meter var också nytt banrekord för äldre utländska hästar och som om det inte vore nog vann också Röstes Lundås Emil årets sista lopp på Hagmyren.

– Det kan inte bli bättre än att vinna två segrar under sista tävlingsdagen på hemmaplan när det är V75, sa Stig.

Värt att notera i övrigt från Hagmyren var att Elitloppsdeltagaren Shaq Is Back ledde E.J:s Guldsko från start till mål för Daniel Redén och att hemmatränaren Mathias Andersson selade ut Harry The Rat Zenz som en vinnare i ett av loppen utanför V75-kupongen.

I ponnyloppet blev det också hemmaseger genom Martina Giljam och Ronaldo.

Och i kändisponnyloppet som vanns av Jan-Olov Persson har Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson förhoppningsvis kommit i mål när du läser de här raderna…