Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte lagen om anställningsskydd

Lagen om anställningsskydd, LAS, handlar om flera saker. Den kanske mest kända och omdebatterade är principen ”sist in, först ut” som gäller, om inte parterna kommit överens om annat.

Annons

Andra viktiga bitar är att man inte ska kunna bli uppsagd utan skäl för detta. Två giltiga skäl finns i dag, det ena är arbetsbrist och det andra är av personliga skäl. Personliga skäl innebär att man missköter sitt arbete.

Att man blivit äldre eller att man blivit sjuk är inget skäl för att sägas upp. Om det senare innebär att man inte längre klarar de arbetsuppgifter som finns och inga andra finns att erbjuda kan det dock vara ett skäl.

LAS innebär också att man har minst en månads uppsägningstid, om man inte gravt misskött sig på sin arbetsplats. Många har mer än en månad vilket är lysande, ska livet bli annorlunda krävs tid för att hinna söka nytt jobb, kanske flytta eller fundera ut lämplig utbildning.

LAS skapar en trygghet hos tillsvidareanställda arbetare, som vet att de kom inte kommer att drabbas av en arbetsgivares godtycke. Det är klara regler vilket behövs för alla. Trygga regler är det också eftersom man så långt det går ska kunna planera sin framtid.

I en värld utan LAS skulle den som ofta blir förkyld och måste vara hemma eller alla gravida kvinnor förmodligen sitta löst. Arbetsgivaren vill självklart ha anställda som aldrig är borta och alltid presterar max. Nu är detta en utopi eftersom vi alla bara är enkla människor som intas av virus och som ibland förökar oss. Dessutom blir vi alla äldre. Som ung är det lätt att muttra något om att de något långsammare äldre borde flytta på sig för raska yngre. Då ser man kanske inte den erfarenhet som äldre anställde besitter och som fyller en stor funktion för att få allt att flyta. 25 år idag, 55 år i morgon. Självklart ska inte 55-åringar få lämna sitt arbete för att chefen en dag tycker att det vore bättre men ett gäng ”hungriga” ungdomar på plats. Ett sådant samhälle ingjuter skräck i alla som inte alltid presterar på topp.

Centerpartiet är det parti som flest gånger i media talar om att luckra upp LAS på olika sätt.

På Centerpartiets hemsida står att de vill ”modernisera arbetsrätten. Vad det betyder exakt vill vi diskutera med arbetsmarknadens parter. Men ska jobben bli fler måste också heliga kor som anställningsskydd och arbetsgivarskyldigheter ifrågasättas.”

Begreppet heliga kor säger allt om Centerpartiets inställning till LAS. Att det mest är något fjant som facken driver.

Maud Olofsson trycker på att hon tycker att unga inte ska omfattas av LAS för att underlätta för den under 26 år att etablera sig på arbetsmarknaden. Arbetsgivaren ska alltså godtyckligt kunna säga upp den 24-åring som blir med barn eller som bryter benet.

Olofsson hävdar säkert att ungdomarna är vinnare på sikt. Jag tror precis tvärtom. Om LAS börjar naggas i kanten för de som är unga nu, finns risken att LAS har fått åka till himmelen när de är den unga blivit äldre och då får smaka en beskare medicin. Nämligen tack och hej då, gamle man! Sista åren i arbetslöshet med en ynklig A-kassa. Tack Centerpartiet!

 

Mer läsning

Annons