Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rönström redo för rolig säsong

Ny säsong.

Ny coach.

Och nästan ett helt nytt lag.

– Vi vill vara bland topp fyra. Det finns ingen anledning att sikta lägre än det, säger Johan Rönström inför kvällens Basketligapremiär.

En ny säsong står inför dörren för Jämtland Basket som numera coacha av den gamle storspelaren Dennis Aulander, 39, med cirka 20 år lång erfarenhet inom svensk toppbasket.

– Det ska bli riktigt kul. Försäsongen har varit lång och nu känns det som om det är dags att köra igång igen, säger tidigare Fajtspelaren Johan Rönström

Rönström och Aulanders vägar möttes redan för många år sedan på Sanda Basketgymnasium. Rönström beskriver honom som god människokännare med förmågan att motivera hela truppen samt med den kanske viktigaste egenskapen en tränare ska ha:

– Han har spelat själv och vet vad det är som krävs för att vinna. Jag tror att vi kommer få ihop ett lag som strävar åt samma håll. Det är han duktig på.

Basketligan ser på förhand ut att bli den jämnaste på mycket länge. I kvällens seriepremiär väntar Norrköping Dolphins på bortaplan.

– Vi kan spela utan press och Norrköping ska inte underskatta oss för de kan de komma att få betala för ...