Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rondell prutas bort

Planerna på att bygga en tvåfilig rondell vid Bergsjövägen och Kungsgatan skjuts på framtiden i likhet med investeringar för 34 miljoner kronor.

Tekniska nämnden tror att framkomligheten skulle öka om den nuvarande rondellen breddades med ytterligare ett körfält. Men den frågan måste utredas och det är ingen idé att göra det nu, när det ändå inte finns pengar att bygga för anser nämnden.

Området har de hårdast trafikerade gatorna i Hudiksvall och vid vissa tider på dagen blir det köbildningar. Men trafikanterna kanske anpassar sin resrutt efter detta och det kan minska behovet av åtgärder i cirkulationsplatsen. Därför bör utvärderingen göras i nära anslutning till en eventuell byggnation.

En annan investering som prioriterats ner är badhusbygget på Kattvikskajen. Där handlar det om att pålningsarbetena inte inleds i höst som planerat. Det är också en öppen fråga om bygget kommer igång under nästa år. Det avgörs i det pågående budgetarbetet som ska vara klart till den fjärde juni.

Sammantaget ska tekniska nämnden kapa bort 34 miljoner kronor i sin investeringsbudget för 2009. En ny toalett i Borgarparken hör till åtgärder som får vänta men arbetet med att prioritera investeringarna är inte avslutad ännu.