Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rond 2 i kompiskampen

På måndag kommer ett bekant ansikte till Idrottshallen: Peter "Pidde" Andersson. Han ställs mot sin före detta lagkamrat Peter "Blomman" Blomquist.

Suif mot Eslöv.

Annorlunda uttryckt: Peter "Blomman" Blomquist mot Peter "Pidde" Andersson. På måndag kväll är det dags för finalduell nummer två mellan tränarna som under flera år seglade Sverige runt och lirade under Suifflagg.

– Visst är det lite speciellt. Vi har ju haft mycket roligt tillsammans genom åren, säger Peter Andersson som hade fullt sjå att hålla sig för skratt när tidningen bad om en öga mot öga-bild nere i Eslöv i fredags.

– Det är svårt att hålla sig för skratt när man kollar på Blomman, säger Eslövstränaren.

– Och jag har lika svårt att hålla mig för skratt när jag ser honom, kontrar Peter Blomquist.

Stämningen mellan dem är rå men hjärtlig. Men väl vid match intar de förstås tränarrollerna till hundra procent och försöker lotsa sina spelare till fulländade insatser.

I fredags, i Eslöv, hade Peter Andersson störst lycka med det. Skåningarna gav inte hälsingarna en chans via 5–1.

Hur ska ni lösa Eslöv, Peter Blomquist?

– Nyckeln är att vi tar två segrar mot Johan Axelqvist. Det är mot honom vi har största chanserna på förstaborden. Inför finalspelet trodde vi att vi skulle ha bra chans mot honom, men han har haft bra formkurva ända sedan SM, säger Peter Blomquist.

Följetongen Jon Perssons rygg innehöll ett nytt kapitel under helgen:

– Jon tränade för första gången på en månad. Det är en liten chansning, men det var helt enkelt ett måste för att försöka få igång honom.