Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roland knockades av fågel

Helt utan förvarning fick Roland Halvarsson ett hårt slag i bakhuvudet. När han vände sig om kom nästa chock – det som hade knockat honom var en liten tornseglare, även kallad tornsvala. Fågeln hade flugit rakt in i nacken på honom.

– Jag trodde först att det var en person som slog till mig, säger Roland Halvarsson.

Händelsen inträffade vid lunchtid på måndagen i Röste. Roland Halvarsson höll på att arbeta i trädgården när han plötsligt fick en kraftig smäll i bakhuvudet. Första tanken var att en människa hade slagit till honom.

– Men när jag vände mig om såg jag fågeln som låg på gräset. Jag tyckte synd om den, det måste ha varit en rejäl smäll för en sådan liten kropp.

Roland Halvarsson tog hand om fågeln och la den i en kartong. Han har sedan matat den lilla tornseglaren med små köttbitar och vatten.

Enligt fågelkännare har det hänt att tornseglare har ramlat ner i stuprör och drunknat i hinkar som stått nedanför. Om en tornseglare ramlar ner från sitt bo är den lurad. Den kan nämligen inte lyfta från marken själv.