Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rökförbud diktaturfasoner

Rökarna i dagens samhälle har det inte lätt.

Men nu tycker jag att det har gått för långt i och med att centerpartisten ska driva igenom en motion om att det ska bli förbjudet att röka på sin balkong. Vems ärende springer han? Att det är vissa hyresvärdar som inte vill att hyresgästerna röker i lägenheterna, det kan jag köpa, men att gå ut på balkongen eller uteplatsen är väl okej. De personer som givit doktorn, Centerpartisten Hans W Jonsson uppdraget att stoppa all rökning på sin balkong, anser jag har passerat gränsen. Dessa människor bör nog flytta ut i någon stor skog där det inte finns någon som helst trafik eller några skogsmaskiner milsvitt omkring som kan förorena luften med sina avgaser.

Det som sker nu liknar jag med ren diktatur. Får man släppa en fis månntro ute på balkongen, eller blir det slut på det också?

Som läkare bör han veta att det i dag inte finns några verksamma preparat som på ett effektivt sätt hjälper rökare att sluta. Det som säljs i dag har för många ingen effekt alls utom i plånboken. Hur mycket en inbiten rökare än vill sluta så är det inte många som klarar det utan en effektiv hjälp.

L.B.J-sson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel