Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger Westerlund tar över efter ambulanschefens avhopp

Peter Bergh lämnar omedelbart sitt uppdrag som verksamhetschef för både landstingets ambulans- och akutverksamhet. Roger Westerlund från Hudiksvall blir tillförordnad verksamhetschef för ambulansen.

– Jag har funderat kring det här länge, åtminstone under ett år och mer den senaste tiden, säger Peter Bergh själv. Jag ligger på 65-70 timmar i veckan. Stat, landsting och kommun har det inte direkt fett. Jag vet inte hur min verksamhet kommer att klara sig, men det blir inte mindre jobb.

Divisionschef Kjell Norman kan inte peka på någon enskild punkt där Peter Bergh har misskött sitt uppdrag.

– För att kunna ha en sådan här tjänst krävs att man kan satsa 100 procent. Om man känner sig trött och sliten och har det jobbigt så är det klart att det får konsekvenser.

Peter Bergh ersätts nu av två tillförordnade verksamhetschefer. Roger Westerlund från Hudiksvall blir ansvarig för ambulansen och Anette Lund för akuten och AVA.

– Inriktningen nu är att hitta en verksamhetschef för både ambulansen och akuten, men vi utesluter inte att vi under resans gång tycker det är bättre med två verksamhetschefer, säger Kjell Norman.