Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödrosig på trädgårdsscenen

/
  • - Det blir mycket text att lyssna på.Det lovar Elin Ruth Sigvardsson inför sin spelning på Freluga trädgårdsscen på torsdag.

Hon är sångerskan som upptäcktes av Lars Winnerbäck och drömmer om att skriva en platta på svenska. På torsdag kliver Elin Ruth Sigvardsson upp på Freluga trädgårdsscen.

- Jag har hört från säkra källor att det är ett mycket bra ställe!

Annons

Hon har en hektisk sommar, Elin Ruth Sigvardsson. Det är spelningar mest hela tiden, både i Sverige och utomlands.

Elin Ruth Sigvardsson slog igenom som Elin Sigvardsson 2003 med plattan Saturday Light Naive, producerad av självaste Lars Winnerbäck som själv ringde upp den unga singer-songwritern.

- Jag minns när han ringde mig och kom med förslaget. Det kändes fantastiskt fint och vi hade mycket roligt under inspelningen. Vi är fortfarande goda vänner, säger Elin som alltså på senare år lagt till ett Ruth mellan sitt för- och efternamn.

- Det kommer från min gammelmormor och är mitt mellannamn. Jag lade till det vid ett tillfälle då mitt privata och musikaliska liv gjorde en fin nystart efter ett par jobbiga år.

Skriver gör Elin Ruth Sigvardsson just för tillfället uteslutande på engelska. Hon tycker att det är ett mycket vackert och sångbart språk och inspireras själv mycket av musik med amerikanska rötter och engelsk text.

- Men jag har ett projekt, en dröm, att skriva en platta på svenska. Det måste bara få ta den tid det tar innan det händer. Kanske känns det bekvämt om ett år, kanske om 60...

På torsdag tar Elin Ruth Sigvardsson med sig sitt band till Freluga trädgårdsscen och lovar att bjuda på låtar från senaste skivan Cookatoo Friends men även gamla alster i nya skrudar.

- Det blir mycket text att lyssna på. Och det kommer att bli rödrosigt, varmt och härligt!

Mer läsning

Annons