Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgröna förslag snedvrider konkurrensen tycker företagare

Det rödgröna regeringsalternativets förslag på höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar, högre drivmedelspriser och kilometerskatt på tyngre fordon upplevs som ett allvarligt hot bland flera lokala företagare. Det här framkom vid ett möte i Alfta i måndags.

Hur påverkas företagen och konkurrenskraften och därmed jobben i Gävleborg av införda kilometerskatter på tunga fordon och höjda priser på drivmedel? Och vad innebär förslagen om fördubblade arbetsgivaravgifter för unga under 26 år? Dessa frågor diskuteras under rundabordsamtal av ett stort antal företagare vid gemensamt lunchmöte i Alfta under måndagen.

Arrangörer för företagarmötet var organisationerna Företagarna, Svenskt Näringsliv, Mellansvenska Handelskammaren, Sveriges Åkeriföretag Gävleborgsåkarna och LRF Lantbrukarnas riksförbund som ville passa på att framföra sina åsikter dagarna före valet.

Flera företagsledare fick inleda mötet med att beskriva vad konsekvenserna skulle bli om det förslagna åtgärderna från det rödgröna regeringsalternativet skulle bli verklighet för de företag de har insikt i.