Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgröna experiment hotar landsbygdens utveckling

MP/S-regeringens politik gör stor skillnad för oss som bor utanför Stockholms tunnelbanenät – till det sämre, skriver Lars Beckman (M).

Annons

Regeringen har beslutat eller lagt fram förslag om: Chockhöjda drivmedelsskatter, chockhöjda fordonsskatter, avveckling av väl fungerande kärnkraft via skatter, flygskatt, misslyckad rovdjurspolitik, fördubblade arbetsgivaravgifter för unga och det senaste påfundet är förbud (!) mot dieselbilar och vedspisar.

Levnadsvillkoren för oss som bor utanför storstäderna är i regel goda men många samhällen utanför våra största städer hotas numera av en politik från den sittande MP/S-regeringen som är direkt landsbygdsfientlig och som gör det svårt för människor att bo och leva utanför Stockholms tunnelbanenät – där majoriteten av de som röstat in mp i riksdagen befinner sig.

Med pålagor som höjd bensinskatt, höjd dieselskatt och höjd fordonsskatt har den rödgröna regeringen systematiskt ägnat de tre senaste åren åt att försvåra för människor att leva och verka på landsbygden, där bilen är nödvändig i vardagen. Till det har regeringen beslutat att införa en flygskatt och man planerar en skatt på avstånd - kilometerskatt. Det är lätt för vänsterregeringen att gömma sig bakom fina formuleringar om miljönytta och fördelningspolitik, men i verkligheten innebär de här förslagen ett dråpslag mot landsbygden och alla de som driver företag utanför Mälardalen.

Den tydligt bristfälliga vinterväghållningen på de statliga vägarna är ett problem som slagit hårt mot landsbygden under de senaste åren och är något som oroar åkerinäringen och alla oss som kör bil eller för alla de som pendlar milslånga sträckor dagligen. MP/S regeringen har systematiskt minskat anslagen till vägunderhållet vilket vi nu ser konsekvenserna av.

Ett av de senaste landsbygdsfientliga förslagen som MP/S regeringen banat väg för är en reglering som i praktiken innebär ett förbud mot nyinstallation av vedspisar och braskaminer i hemmet. Det här är en reglering som i synnerhet slår mot hushållen på landsbygden. Det är samtidigt något som strider helt mot den av regeringen uttalade ambitionen om att stärka beredskapen i Sverige vid oförutsedda katastrofer, då tillgång till alternativa värmekällor är av stor vikt. 

Moderaterna värnar om att hela landet ska leva och vi inser vikten av en politik som skapar goda förutsättningar för människor att verka och leva på landsbygden även i framtiden. Vi vill sätta stopp för straffbeskattningen av landsbygden och istället verka för att villkoren för människor och företag på landsbygden förbättras.

Med rådande regeringspolitik utarmas landsbygden i en oroväckande omfattning. Sverige är större än Stockholm och vi tillsammans kan rösta bort mp/s regeringen från makten i våra allmänna och fria val i höst. Sverige och Gävleborg förtjänar en ny M ledd alliansregering!

Lars Beckman (M)

riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel