Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgrön röra med skolbussar

I det rödgröna Bollnäs kommun är det en riktig röra.

Från Rengsjö och Växbo gick det tigigare tre bussar för att barnen skulle komma till skolan. Nu ska de packas lik sillar i en buss.

De små barnen som ska till Rengsjö skola ska stå på bristfälliga hållplatser . På ett stormöte i söndags så framkom många förslag på åtgärder och alla enades om en kompromiss: vi genomför alla förslag!

1) Skrivelse till BUN

2) En dag när alla skjutsar sina barn till rondellhunden (kyrkan)

3 En dag när alla ska åka buss trots att de måste ta ledigt från jobb eller sjukskriva sig

4 En dag blir skolan tom. Ingen ska varken skjutsa eller åka buss

Jag vet att BUN har ekonomiska problem men de tror visst att på landsbygden kan vi strama åt för de klarar det! Eller så vill de att vi ska välja en annan skola i centrum så vi får längre till skolan. Eller så är de bara inkompetenta.

Vårt sparförslag är att varsla några tjänstemän som inte klarar sitt jobb och slutar reta upp elever och föräldrar. Till oroliga föräldrar har Lahenkorva sagt att om det händer en olycka då får vi ompröva reglerna. Så dags då tycker vi! En person på skolkontoret har bett vissa föräldrar att bila sina barn så det blir billigare för henne. Skamligt tycker vi.

Thomas Backan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel