Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödgrön politik hot mot jobben

Fem företagsledare inom skogsnäringen i Gävleborg har i ett debattinlägg lyft fram ett exempel på den ansvarslöshet som styr oppositionen, nämligen kravet på kilometerskatt och höjd koldioxidskatt på bensin och diesel. Det ligger mycket i deras kritik.

Att på fullt allvar lansera ett sådant förslag tyder på usel insikt i hur Sverige ser ut. Visst är det önskvärt att en så stor andel som möjligt av industrins transporter sker på järnväg och fartyg vilket det redan i dag gör. Men ingen seriös aktör kan hävda att järnväg och båt fungerar då skogsråvaran ska forslas från avverkningsplats till fabrikerna. Då är det lastbilen som gäller.

Bygger de vänsterpartiernas agerande på okunskap? Vi har svårt att tro det, men de väljer att blunda för vad deras politik kan leda till. Konsekvensanalysen står inte högt i kurs då maktens köttgrytor hägrar. Om glesbygden utarmas, om förutsättningarna för företagen försämras och om sysselsättningen tillåts tappa i prioritet går Gävleborg och många andra delar av Sverige en farofylld framtid till mötes.

Gävleborg har tappat 10 000 jobb de senaste 25 åren och utvecklingen måste brytas. Skatter som med kirurgisk precision slår mot vår viktiga basindustri är helt fel.

Alliansregeringen har på ett föredömligt sätt lotsat Sverige genom den värsta ekonomiska krisen på decennier. Vid en internationell jämförelse ser vi omedelbart att konsekvenserna av den tuffa lågkonjunkturen har blivit förhållandevis lindriga i vårt land.

Ingen hade väl väntat sig att vänsterpartierna skulle falla in i denna hyllningskör. Det beklagliga i sammanhanget är att Sveriges roll som förebild när det gäller ekonomisk krishantering löper akut risk att krackelera om det vill sig så illa att det blir ett regeringsskifte efter riksdagsvalet i september.

Gävleborg är värt ett bättre öde.

Lars Beckman

riksdagskandidat för Moderaterna

Anders W Jonsson riksdagskandidat Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel