Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röda Korset utökar

Medlemsantalet har sjunkit för Röda Korset i Arbrå. Nu satsar de på en mer mångsidig verksamhet. Och locka fler besökare, det gjorde riksspelmannen Peter "Puma" Hedlund som gästade under torsdagen.

Röda Korsets lokaler hade fullt med besökare under torsdagen när nyckelharpsspelmannen Peter Hedlund kom på besök. Han spelade låtar och berättade om egna erfarenheter som ett flertal gånger lockade till skratt. Men i fokus stod ändå Röda Korset och deras pågående förändringar.

– Medlemsantalet har sjunkit den senaste tiden. Men just nu håller vi på och fräschar upp och bygger ut lokalerna samt utökar öppettiderna för att kunna vara mer tillgängliga, säger Christina Gladh som arbetar på Röda Korset.

En av åskådarna på plats för underhållningen och fikat är Eva Olsson som besöker Röda Korset minst en gång i veckan.

– Alla pensionärer är inte pigga och redo att gå ut samtidigt så en förändring är ett måste.

Men Röda Korset satsar inte bara på de rustade lokalerna och utökade öppettiderna. De tänker också styra upp fler evenemang och försöka locka dit en variation av människor i olika åldrar.

– Just nu har vi bland annat språkgrupper där asylsökande får komma och lära sig svenska. Vi hjälper även till med pappersarbete och låter dem låna datorer, säger Christina Gladh.

Christina Gladh säger att spelningen med Peter Hedlund endast är en liten del av vad Röda Korset vill erbjuda mer av i hopp om att locka fler besökare. Bland annat vill man också utöka samarbetet med Röda Korset i Bollnäs samt locka fler ungdomar.

– Mycket är under utvecklingsstadiet nu, där vi diskuterar hur vi ska gå till väga för att nå våra mål. Just nu har vi 167 medlemmar och ett mål är att komma upp i 200, säger Christina Gladh.

Enligt Christina Gladh går utvecklingen åt rätt håll. Och bland besökarna märks det att Röda Korset är en mötesplats som skulle saknas i Arbrå om den gick i grund.

– När jag hade det som tuffast så bodde jag i princip på Röda Korset. Det är en fantastisk gemenskap och det finns alltid någon här att prata med, säger Eva Olsson.