Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röda Korset och kyrkan bistår kommunen

Röda Korset ska kunna utföra stödjande insatser på uppdrag av den kommunala omsorgen.
Nordanstigs kommun har skrivit ett unikt lokalt samarbetsavtal där även kyrkliga samfälligheten i Harmånger/Jättendal och Gnarp finns med på ett hörn.

Annons

Insatserna sker på en bred front. De omfattar Röda Korsets sen länge pågående uppsökande verksamhet och kontakter med gamla och sjuka. Till frivilliga insatser hör också att driva träffpunkter. Dit kan människor komma för att bryta ensamhet och isolering och ta del av olika aktiviteter.

Röda Korsets hjälparbetare kör ut med lunchlådor till ensamstående äldre och handikappade invånare som inte klarar mathållningen själva. De får också hjälp med att veckohandla livsmedel. I lokalen

Det är några exempel på insatser som nu regleras på papper. Det första kontraktet ska gälla i ett år framåt. I slutet av perioden ska samtliga parter göra en uppföljning av verksamheten.

Det östra pastoratet ingår i avtalet med tanke på det planerade sociala kooperativet i Harmångers prästgård.