Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rocksskolan har växt ur tonåren

I tjugo år har fler än tusen söderhamnsungdomar lyft konsertlokalernas tak med hjälp av Rockskolan. Varje år är det fler anmälningar än elevplatser.
– Vi fångar spelglädjen, säger samordnaren Jonas Jonsson.

Varje år kommer fler anmälningar till Rockskolan än det finns elevplatser.

– Jag tror att det är så att vi fångar upp musikintresset hos eleverna som får komma i gång och spela den musik som de själva tycker är bra, säger musikkonsulenten Jonas Jonsson.

1989 kontaktade John Staffas Söderhamns Musikskola för att förhöra sig om möjligheterna till ett samarbete. Det fanns ett stort rock- och popintresse i Söderhamn men Musikskolan hade mer klassisk skolning.

– Det fanns inget tydligt utbud i det vi kan kalla det klassiska rockinstrumenten. Det var en genre som inte fanns, säger John Staffas.

I år hölls för första gången avslutningen i Röda rummet i Kulturens Hus. Rockskoleeleverna som spelade på årets avslutningskonsert var inte födda när Rockskolan drog i gång. Men

– Det är roligt att spela tillsammans och umgås, säger Markus Myllers, som spelade under torsdagskvällen.