Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockkarusellen fick fart i Arbrå

Fritidsgården Solbacken i Arbrå stod för andra gången värd för musiktävlingen Rockkarusellen. En tävling där oetablerade band får chans att skaffa sig välbehövlig erfarenhet.
– Nya band får scenvana och en chans att växa, säger fritidsledaren Tommy Algotsson.

I Rockkarusellen får alla band spela vid minst tre tillfällen och samla poäng. Det band eller den artisten med flest poäng från både jury och publik går vidare till en riksfinal. Vinnaren bjuds på en turné i Sverige samt några spelningar i Tyskland.

– Upplägget är perfekt i och med att alla band får tre spelningar var och ingen behöver åka ut direkt, säger Tommy Algotsson, som arrangerade spelningarna på Solbacken.

Under kvällen uppträdde sex band och den närvarande publiken fick lyssna till både rock, punk, pop och singer/songwriter-material.

– Det här är första året Rockkarusellen genomförs som en rikstävling, säger Tommy Algotsson som var en av arrangörerna.

Helt klart stod det däremot att rock och punk är den dominerade genren för deltagarna.

– Det heter ju Rockkarusellen, så det ska ju vara rockigt. Dessutom är det roligast att spela, säger Mattias Eliasson, som uppträdde med sitt band Nancy valentine.

Rockkarusellen genomförs tillsammans med Studiefrämjandet och är en av Sveriges största tävlingar för oetablerade band. Till skillnad mot den konkurrerande tävlingen Musik direkt finns det ingen åldersgräns för deltagarna i Rockkarusellen – alla som vill får vara med.