Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockig musikfestival vid havet

/

För andra året körs nu musikfestivalen Rock vid havet. Men i år lovar arrangörerna inte bara fler artister utan också bättre väder.

Annons

- Nja, vi lovar kanske inte bättre väder, vi kan bara hoppas att det blir bättre än förra året, säger artistbokaren Martin Tronsson.
Den 16 och 17 juli fylls Hornslandet av musik, främst från lokala storheter som Engmans kapell, Erik Brodén och Perssons pack, men också inbjudna från resten av landet, till exempel Staffan Hellstrand och Lady Loveless. Bakom musikfesten står Leif Jonsson och David Bäckström, som båda är ägare i Hölick Havsresort och restaurangen Storsands veranda.
Speciellt stolt är Martin Tronsson över att ha lockat hit bandet Imperial State Electric.
- De spelar nästan ingenstans i Sverige i år, de gör Peace and Love och Kirunafestivalen och så ska de vara förband till Kiss. Så det var jätteroligt att de ville komma.
Scenen kommer att byggas vid sidan av restaurangen Storsands veranda, praktiskt taget inne i skogen. Festivalens fördel är just dess litenhet, menar Martin Tronsson.
- Vid spelningar som Storsjöyran eller i Piteå blir det för stort, här kan man ta en promenad mellan gigen, gå ner på stranden, eller träffa publiken.
Det är andra året för festivalen, förra året pågick den i tre dagar och lockade ungefär 400 personer, i år har man valt att göra lite annorlunda. Först och främst har man valt att ha festivalen under två dagar i stället för tre, en annan nyhet är att man ska ordna med en buss som ska ta besökare från Hudiksvall till Hölick och tillbaka.

Mer läsning

Annons