Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockfestival gjorde succé

/
  • The Menaces, med sångaren Geir Johansen i spetsen, var ett av fyra lokala band som uppträdde under kvällen.

I fredags förvandlades fritidsgården i Delsbo. Från ett trevligt ungdomshäng till en skitig rockklubb i en storstad – på ett positivt sätt.

Annons

En fredagskväll i ett valfritt mindre samhälle i Hälsingland är inte alltid särskilt stimulerande. Därför märks det desto mer när det väl händer något. Med fyra lokala band och en fullproppad lokal blev det fullt ös på fredagskvällen, när rockfestivalen i den nya fritidsgården i Delsbo lockade ungdomar från hela norra Hälsingland.

Under kvällen spelade fyra band; Nancy Valentine, Open Attic, The Menaces och Inte ett skit. Den genomgående röda tråden för alla banden var gammal hederlig hårdrock.

För Nancy Valentine kvällens framträdande det sista de genomförde tillsammans. Enligt sångaren Mattias Eliasson, från Friggesund, var det dags att sätta punkt:

– Vi har spelat ihop i snart två år. Nu känner vi att vi är färdiga med Nancy och vill ha nya utmaningar. Det är roligt att få avsluta på hemmaplan.

Det punkigaste namnet för kvällen stod bandet Inte ett skit för. Enligt deras sångare Anton Joelsson har de bara spelat ihop i drygt ett halvår. Efter att de framfört sina två inövade låtar var det en exalterad vokalist som klev av scenen.

– Jag har alltid velat sjunga i ett rockband och nu blev jag av med den oskulden, sa han direkt efteråt.

Mer läsning

Annons