Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockbiljetten redan uttagen

För Tor Petrovic, 16, från Söderhamn, tog Rockweekendäventyret slut redan innan det började.
Trots att han köpt biljett stoppades han i entrén. Vakten sa att hans biljett redan använts. Och hjälp från bokningsbolaget kan han glömma.

Annons

Tor Petrovic blev besviken, men hoppades att det skulle lösa sig.

- De struntade i mig. Jag fick inte tag på någon som kunde hjälpa mig och det känns förjävligt att behöva åka hem när alla kompisar är här, säger Tor Petrovic som sitter på campingen och väntar.

Enligt honom har han haft biljetten hemma i säkert förvar och låst den pdf-filen som han fått från bokningsbolaget. Ingen ska alltså ha kunnat kopiera hans biljett.

- Det ska gå att söka på biljetten, men det är Tickster som ansvarar för biljettsystemet så vi kan inget göra, men de borde ju ha ett vattentätt system, säger Håkan Krantz, pressansvarig på festivalen.

Tickster tar inte på sig något ansvar och Ante Furuberg som är Tickster-ansvarig på Rockweekend berättar att det är vanligt förekommande och att Tor Petrovic inte får någon hjälp av dem.

- Det är hans eget fel och det blir inte fel i våra system. Jag har kollat upp hans biljett och den är incheckad 11.40 i kassa två. Den kan bara användas en gång. Jag tror att han köpt den i andra hand och blivit lurad eller så har en kompis kopierat den. Det kan räcka med att han lagt i från sig den i fem minuter, men det är fortfarande hans fel. Och han är tvungen att köpa en ny biljett.

Ante Furuberg berättar att det rör sig om flera miljoner, biljoner streckkoder och att det kan vara runt 5000 på en festival.

- Det finns ingen risk att vi släpper in fel biljett eller att två biljetter får samma nummer. Vi måste vara hårda på det här. För att slippa detta ber vi alla i biljettkassan att slänga biljetten direkt när de får in den. Men en del vill ha den kvar och det är då sådant här händer.