Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockabilly i Trönö

/
  • Jan Svensson och Elsa Edlund i The Flat git it gang, gav järnet i Trönö förra året.

Fram med brylkrämen och amerikanaren. På lördag är det för åttonde året i rad dags för en helkväll i rockabillyns tecken i Trönö.

Annons

Den stora nyheten för årets upplaga av Trönö Rockabilly Revue är bytet av lokaler. I år får partysugna raggare söka sig till Elim-kyrkan.

- Det blir nog bra, men lite nervöst är det ändå att vi fick byta lokal. Det var väl IOGT-NTO som kom på att det där med att 300 drängfulla raggare i sina lokaler inte riktigt gick ihop sig. Så vi blev utslängda. Men det ska nog gå ändå får vi hoppas, säger Pelle Schröder.

Han arrangerar festen tillsammans med Po Tidholm, Mattias Lundh, Tony Östman och Marie Lundh. Den sistnämnda kommer även att vända vax under kvällen, då under DJ-alter egot Miss Mary Lou.

- Och så har vi ganska bra band i år. Eller jävligt bra förresten, säger Pelle Schröder.

Den sjuhuvade populärmusikorkestern The Beat From Palookaville kommer att bjuda på sin speciella blandning av rock'n'roll, rythm'n'blues och gammal jamaicansk ska.

- Det andra bandet heter Clipjoint Cutups och är ett fundamentalistiskt, bokstavstroende rockabillyband. De spelar bara obskyra b-sidor från 1955, typ. Det blir nog en bra blandning, säger Pelle Schröder.

Nya lokaler till trots tror Pelle Schröder att återvändande besökare kommer att känna igen sig.

- Det blir nog mest same old, same old. Det blir hamburgeri utanför och så där, ungefär som förra året. Och så klart en massa glada människor som vanligt.

För den som går i gång på stora bilar, vippiga kjolar och ståbas är alltså Trönö platsen att befinna sig på under lördagskvällen och -natten.

- Det kan bli hur bra som helst, säger Pelle Schröder.

Trönö Rockabilly Revue #8 drar igång klockan 20:00 på lördag kväll.

Mer läsning

Annons