Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rock i Byn

När rocken kom till Sveg heter en teater- och musikföreställning som kommer till Folkets hem i Edsbyn på torsdag kväll den 20 februari.

Det är Riksteatern i samarbete med Voxnadalens teaterförening som bjuder in till föreställningen.

När rocken kom till Sveg handlar om hur en gnista tändes på orten, när den nya amerikanska ungdomskulturen med sin nya livsstil och musikrytmer hade kommit.

1956, bara någon vecka efter Elvis Presleys genombrott, kunde man se en stenkaka från Memphis i ett skyltfönster till en bokhandel i Sveg.

Gnista inspirerar än idag musiker, låtskrivare, sångerskor och rockband.

Hur detta kom sig och många andra historier, berättas i föreställningen.

Ursprunget är en bok om hur Svegs rock´n´roll-scen föddes och som i januari 2013 blev en dokumentär på tv.

Nu har den blivit en föreställning där Torgny "Kingen" Karlsson och hans tremannaband hyllar rock´n´roll-historien med klassiker från 50-, 60- och 70-talen blandat med nyskrivet material i samma tidsanda. Som besökare får man följa med på denna musikaliska resa.

Kingen blev känd under nittiotalet med sina band Kingen trio och Kingen and the blue Flamingo orchestra.

Han har samarbetat med bland annat Brolle, The Refreshments, Kalle Moraeus, Robert Wells, Pugh Rogefeldt och Mikael Wiehe. Han har också varit medlem i The Boppers och skriver fortfarande låtar för dem.