Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Robinson" tillbaka i höst

/

Det blir en ny säsong av "Robinson" i höst. Överlevnadssåpan fortsätter med Paolo Roberto som programledare.

- Det blir det hårdaste fysiska och psykologiska "Robinson" någonsin, säger han till TT Spektra.

Annons

På tisdagen fattade TV 4 beslutet att sända ytterligare en säsong av "Robinson" till hösten. Tävlingsprogrammet, som tidvis brottades med låga tittarsiffror förra säsongen, får en ny chans.
- Vår ambition har hela tiden varit att fortsätta göra "Robinson". Det är ett fenomenalt program som vi tror mycket på och vill ha i TV 4:s tablå, säger Martin Nygren, exekutiv producent, till TT Spektra.

Redan den här veckan börjar kanalen söka efter nya deltagare. Inspelningarna äger rum i maj och juni. Fortfarande är det inte helt klart var programmet ska spelas in, men alternativen finns någonstans i Sydostasien eller Sydamerika.
Martin Nygren utlovar dessutom en rad förändringar i programmet. Bland annat har man tagit till sig av den kritik som riktats mot förra säsongen - att de första avsnitten hade alldeles för lågt tempo.
- Exakt vilka förändringar det blir vad kan jag inte säga, eftersom vi vill att tittarna och deltagarna ska leva i en viss ovisshet. Men vi ska jobba med att få bort lite av "Robinson"-lunken. Det ska bli mer tempo, vi ska gå ut hårt i början och sedan bara öka, säger han.

Paolo Roberto, som gjorde debut i "Robinson" förra säsongen, återkommer som programledare.
- Det ska verkligen bli jätteroligt. Den här gången får jag dessutom sitta med i utvecklingen från början och har mer att säga till om i programmet, säger han.
Och det innebär, enligt Roberto, att programmet blir ännu svettigare för deltagarna den här gången.
- När det gäller tävlingarna var det för mycket pussel sist. Nu ska det bli ännu hårdare, men på olika sätt. Vi ska dra undan mattan för deltagarna så fort de börjar känna sig säkra, och det ska bli den hårdaste fysiska och psykologiska utmaningen i deltagarnas liv, säger han.

Sara Haldert/TT Spektra

Mer läsning

Annons