Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robert Wells och Sofia Källgren matchar varandra i Gnarp och Ljusdal

De eviga parhästarna Robert Wells och Sofia Källgren kommer till Gnarp och Ljusdal till veckan med sin intima miniturné "Musik i vintertid".

Annons

Sedan den 27 december befinner sig Sofia och Robert ute på en liten miniturné som går under namnet "Musik i vintertid". Repertoaren består av julbetonade låtar blandat med musik hämtat från deras respektive kataloger.

LÄS MER: Pär och Sofia har gift sig

– Både jag och Robert har en ganska genrelös repertoar. Det vi gjort med "Rhapsody in rock" är att vi kan plocka låtar från olika genrer och göra dem tidslösa. Känslan i en kyrka är att publiken kommer oss nära och lär känna oss bättre, säger Sofia.

LÄS OCKSÅ: Robert Wells lyfte templet i Gnarp

Några som inte direkt behöver lära känna varandra bättre är Sofia Källgren och Robert Wells. De två artisterna har känt varandra sedan 1990 och uppträtt åtskilliga gånger tillsammans i bland annat "Rhapsody in rock" och "Melodifestivalen".

LÄS MER: Boogiesväng med Robert Wells

– Det är roligt och inspirerande att vi känner varandra så väl. Vi har en sorts kemi ihop. Det är lite som yin och yang med olika energier som kommer ut. Vi matchar varandra, säger Sofia, som är gift med ljusdalsbördige musikproducenten Pär Åström.

Förutom ett nyårslöfte om att ägna sig åt mer ridning under det kommande året så har Sofia som plan att tillägna mer tid till i studion 2016 än tidigare.

LÄS MER: Änglaljus i adventstid

– Det kommer att vara fokus på ha lite mer inspelat material. Det var ett tag sedan nu, så det börjar bli dags. Till hösten ska jag göra en julskiva med en symfonisk touch vilket kommer ta en del tid.

På måndag 4/1 kommer turnén till Gnarps kyrka och på tisdag till Ljusdals kyrka.