Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robert Gustafsson dansar vidare

/
  • Robert Gustafsson åkte på dansbandsturné med Rolandz:
  • Regisserade av Tomas Alfredson spelar Killinggänget sig själva på Dramaten.
  • Rolandz karriär tog fart efter ett gästframträdande på

Robert Gustafsson har fastnat i Roland. Komikern kan inte få dansbandssångaren ur sig.

Nu planerar Rolandz ny skiva och ny turné.

- Det var för roligt för att låta bli att göra det igen.

Annons

"Allsång på Skansen", Sverigeturné och topp tio på singellistan med "Efter regn kommer solsken".
Humorprojektet Rolandz fick ett eget liv.
- Vi ville göra det på riktigt, så vi åkte på turné och provade på hur det var att vara där ute. Vi riggade själva och reste på natten. Levde på korv och mos och spelade tv-spel på bussen. Men ju längre turnén gick desto svårare hade folk att dansa, det kom 3 000 personer och blev som en rockkonsert i stället, säger Robert Gustafsson.


- Ja, det var en lustig känsla. Men det är häftigt att komma till ett fjäll i Norrland, det ösregnar och inte en käft är där. Så slumrar man till en halvtimme och så står plötsligt 3 000 norrlänningar i t-shirt och väntar i regnet.


- Ja, vi går in i studion i jul och släpper ny skiva till påsk. Det var för roligt för att låta bli att göra det igen. Vi skriver nya låtar och letar nya covers, det blir en mix. Det vore kul med en turné också, frågan är bara när.
- Sommarturné? Jag gör sommarteater i Kalmar och hamnar kanske där. Det är inte spikat, det blir antingen eller... Men vi ska ut med Rolandz, det är bestämt.
Parodi på Per Gessle
Samtidigt som planeringen av Rolandz är i full gång: Nu släpper Robert Gustafsson också humor-dvd:n "De ä kanon!"
- Det är som dansbanden som släpper "Kramgoa låtar 16", det här är dvd nummer nio för mig. Det ytterligare ett resultat av arbetsnarkomanen Robert Gustafssons samlade verk. Bokslut 2008. Det är inte som en långfilm, utan oftast ser man kanske 20 minuter åt gången av dvd:n, säger Robert Gustafsson.


- Det som ligger på Youtube är inte i sin helhet och vi kommer åt material som inte finns på nätet. Det jag är mest nöjd med var att göra en regelrätt figur av Per Gessle. Jag gjorde honom första gången 1994 när Roxette slagit igenom, och då var poängen bara att han pratade dålig engelska.

Mer läsning

Annons