Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robbie Williams i ljuset igen

/

Från pojkbandsidol till festprisse till arenastjärna till nervvrak. Robbie Williams karriär har varit en berg- och dalbana.

Nu är han tillbaka i rampljuset, nykter och med en ny skiva.

Annons

Det har tagit Robbie Williams nästan tre år att återhämta sig från tillståndet han befann sig i efter fiaskot med förra albumet "Rudebox". Då var han illa åtgången av ett gravt tablettmissbruk. Han led dessutom av övervikt.
I februari 2007, på sin 33:e födelsedag, flögs han på order av sina managers från sin dåvarande bostadsort Los Angeles till ett behandlingshem i Tucson, Arizona. Knappt en månad senare kom han ut som en ny människa, tacksam över sina medarbetares handlingskraft.
- Ska jag vara ärlig så hade jag nog fortsatt. Man kommer till ett tillstånd i beroendet då man inte bryr sig om man överlever eller dör, har Robbie Williams berättat i en intervju med den brittiska tidningen The Sun.

alkoholproblemen sträckte sig så långt tillbaka som till tiden då han slog igenom med flickfavoriterna Take That. Det var i första hand sångarens ohälsosamma leverne som ledde till att han tvingades lämna bandet 1995.
Sedan dess har den engelske entertainern emellertid lyckats sätta snurr på sin karriär igen och i dag är han en av världens största soloartister, med mer än 55 miljoner sålda skivor.
Hans åttonde album "Reality killed the video star" får med sågningarna av den senaste skivan i bakhuvudet ses som en comeback.
- Jag är överväldigad av hur väl folk har tagit mig tillbaka, och hur det nya albumet har mottagits, säger Robbie Williams till The Sun.

oktober gjorde han sitt första uppträdande på tre år. Showcasespelningen i London fick bra recensioner i både engelsk och internationell press.
Men de fans som vill höra de nya låtarna live lär få vänta. Det blir nämligen inget längre turnerande på ett tag, avslöjade Robbie Williams nyligen.
- Det är på grund av nerverna. Med åren har rampfebern blivit värre och värre, berättar han i en intervju med TV 4:s "Nyhetsmorgon".
- Att säga ja till en turné är en väldig förpliktelse, ett enormt åtagande. Och jag vill inte köra två eller tre konserter och upptäcka att det är för ansträngande så jag tänker släppa skivan, se hur den tas emot och sedan tänka igenom det en gång till om några månader.

Mer läsning

Annons