Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robban är pappaledig rockstjärna

Efter The Hellacopters bejublade avskedsturné har Robert "Robban" Eriksson tagit farväl av bandet.
Nu väntar istället spelningar med Lars Winnerbäck, Strindbergs och familjeliv.

Det är inte många band som slutar när de är på topp. The Hellacopters är ett av få. Men som någon klok människa någon gång sa är det knappast ett bands artonde platta som kommer att hyllas som den bästa. Kanske var det av den anledningen som The Hellacopters tog farväl.

Edsbysonen Robert Eriksson har efter 15 år som bandets trummis lagt The Hellacopters bakom sig, även om det fortfarande finns en del kvar att göra.

– Man klipper inte alla band direkt efter en sådan här grej. Det finns fortfarande saker som hänger i luften, berättar Robert Eriksson.

Nu är han aktuell som trummis i ett av fyra band Lars Winnerbäck satt ihop till sommarens spelningar på Peace & Love- och Hultsfredsfestivalerna.

– Jag har fått äran att vara med i rockbandet, tillsammans med Anders "Boba" Lindström som jag känner från Hellacopters. Det kommer att bli fantastiskt roligt, säger Robert Eriksson och fortsätter:

– Den vanliga Svennebananen som bara vill se en av konserterna, bör gå på rockkonserten. Den får man inte missa.

Om det kommer att leda till något mer vet ingen i dagsläget, men Robert Eriksson är öppen för en fortsättning.

Nyligen blev Robert Eriksson tvåbarnsfar och för tillfället är det familjen som står i centrum. Nu ska han vara pappaledig ett tag, men att helt lägga av med musiken har aldrig varit ett alternativ för honom.

– Nej, det går inte. Det vore som att sluta andas. Även om jag blir döv kommer jag att fortsätta spela trummor i garaget, säger Robert Eriksson.