Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RIX-hästens första triumf

/

Känslan efter första segern är något alldeles speciellt och den var det många som fick uppleva vid Hagmyrens tävlingar på torsdagskvällen.

Annons

RIX FM Champion-hästen Vernon Ås har många delägare och den fuxige 3-åringen inledde nu V5-omgången genom att ta sin första seger i sjunde starten. Efter att ha släppt ledningen till favoriten Pambs Nightride i första sväng, fick han ledningen till skänks när favoriten galopperade in i sista sväng och sedan var segern aldrig i fara.

– Jag var nöjd med att få rygg på favoriten och sedan var Ulf just och körde undan när hans häst galopperade så att vi fick ledningen.

– Att han inte vunnit förrän nu beror på att vi lagt upp det så att hästen ska vara på topp när alla Rix FM-hästar möts på Axevalla senare i sommar, sa Pete Erikssonr.

För några år sedan plockade Roger Persson segrar med La Bella Still. Nu har han hittat en ny segermaskin i kallblodet Väskinge Lyset. I andra starten i Rogers regi tog hästen första segern.

– Förmodligen galopperade han bort segern på Bollnäs senast, därför hade vi utrustat honom med huva, satt på ett par boots och höjt käken till den här starten, sade segerkusken Rikard N Skoglund.

Mer läsning

Annons