Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivstart räckte inte för Rehns BK

Jesper Lysell fick en fullträff och vann första sträckan.
De övriga nio gick inte lika bra för Rehns BK, som slutade 36:a i årets Tiomila.
– Vi är ändå hyfsat nöjda med det, säger lagledare Erik Lundh.

Precis som Alfta-Ösas damer satte Rehns BK lite extra hälsingefärg på jubileumsupplagan av 70-åriga budkavleklassikern Tiomila.

I den snabblöpta terrängen runt Skepptuna, strax norr om Arlanda, hittade startmannen Jesper Lysell bästa takten direkt.

Och överraskade både sig själv och alla andra till slut.

– Tja, jag brukar inte precis orientera mig till en streckseger, men det var precis vad jag gjorde på slutet, säger Jesper – och berättar om den minnesvärda näst sista kontrollen.

– Klungan drog iväg åt ett håll, men jag var ganska säker på att det var fel. Lite nervöst var det ju att välja en helt egen väg, men desto härligare när jag sprang rakt på och kunde plocka kontrollen helt själv.

Jesper Lysell växlade över till Fredrik Ingelsson som etta, några sekunder före ett gäng jagande lag.

– Klart det kändes skoj, det är en del prestige just i första sträckan där alla startar samtidigt på samma villkor, säger Jesper Lysell.

Sedan rullade det på ungefär som väntat, utan skadade Jerker Lysell och Göran Winblad har Rehns BK inte riktigt bredden för att utmana de bästa över tio sträckor.

– Det var nästan lite karnevalstämning i lägret efter Jespers första sträcka, sedan blev det en bra insats efter förutsättningarna. Med Jerker och Göran i laget kunde vi ha klarat topp-20, säger lagledare Erik Lundh.

Som fick se sitt lag åka lite upp och ned under de första sträckorna, som sämst var Rehns BK nere på 95:e plats men det rätade snabbt upp sig.

Laget höll jämn nivå runt 40:e plats, för att sedan lyfta en bit till 36:e plats genom Dimitrii Poliakov på sista sträckan.

– Våra utländska löpare gjorde överlag bra och stabila insatser. De har kommit in bra i klubben, på alla sätt. Nu får vi analysera det här och bygga vidare, säger lagledare Lundh, som ser fram emot minst lika klassiska Jukolakavlen i juni.

– Då handlar det om bara sju sträckor och det går att toppa laget lite bättre. Och då kan säkert Göran Winblad vara med igen, men det är nog mer tveksamt med Jerker Lysell, säger Erik Lundh.

Även Jesper Lysell hoppas på en ljusnande framtid.

– Får vi bara behålla alla och kanske plocka in någon till, så kan det bli bra. Då bäddar man också för möjligheten att få en kollektiv fullträff.

Rehns BK var dryga timmen efter IFK Göteborg, som tog den första svenska segern i Tiomila på tio år.