Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivningsbeslut står fast

Huset på Bergsjövägen 20 i Hassela ska evakueras i slutet på året och rivas 2010. Trots hyresgästernas protester finns det inget annat alternativ, menar Nordanstigs Bostäder.

Evakueringen ska vara klar senast den 30 november och rivningen ska ske under våren/sommaren 2010. Bostadsbolaget hade undersökt olika alternativ, men kom fram till att rivningen av fastigheten Bergsjövägen 20 var det totalt sett lämpligaste alternativ. En rivning innebär en engångskostnad på cirka 400 000 kronor.

Enligt Birger Tellin på Nordanstigs Bostäder kommer det trots rivningen att finnas tillräckligt med lägenheter i Hassela. Man funderar också på att i stället utrusta fastigheten på Nordanbrovägen 7 med balkonger. När byggnaden på Bergsjövägen är borta kan det bli så att man bygger carportar där.

– Vi ska se om det finns behov, annars kan det bli ett fint grönområde. Vi ska göra något bra av det, säger Birger Tellin.