Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivningen på Östernäs inledd

Nu har kommunen påbörjat sin del av städningen på Östernäsområdet i Ljusdal. Först ska asfalt rivas upp och sly röjas. Vid årsskiftet blir det dags för rivning av byggnader.

På fredagen startade Rolf Eklund asfaltfräsen och Bengt Lindberg bandschaktaren och började riva upp asfalt på det område på östra delen av Östernäs (mot Kährs och värmeverket) som tidigare varit virkesupplag.

Det är firman Väg och schakt som är kommunens entreprenör och ska se till att Östernäsområdet nästa sommar är rent, sånär som på panncentralen med tillhörande spånhögar, i mitten på området.

Två miljoner kronor är rivningen beräknad att kosta.

Den asfalt som rivs upp ska fräsas och återanvändas inom området. De ytor mot Kyrksjön som är avsedda för grönytor ska täckas med jord.

Virkesmätningsstationen, som Trätåg och Holmen använder, ska rivas och flyttas till annan plats längre österut på området.

När rivningen av byggnader startar börjar man från väster, med den gamla torken.