Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivning, flyttning, inte rivning...

Vi som bor på Bergsjövägen 20A i Hassela är konfunderade över planerna som Nordanstigs Bostäder med Helmer Viklund i spetsen har för sig.

Annons

Vi som bor på Bergsjövägen 20A i Hassela är konfunderade över planerna som Nordanstigs Bostäder med Helmer Viklund i spetsen har för sig.

Vi som bor här vill bo kvar, vi har ett fint fungerande hus med bra standard, jag vill nog påstå att standarden på Bergsjövägen 20 är bättre än i andra hus.

Helmer V. tycker att styrelsens beslut är riktigt "allt annat är historia", vi är i alla fall inte historia som bor här, inte än.

Låt människor flytta in i huset, vi vet att flera har frågat men icke, rivningskontrakt är det som har gällt. Nu vill bostadsstiftelsen att vi ska bestämma oss för lägenheterna i Nordanbro fort som bara den, en vecka. Vi har ju i alla fall till den sista november på oss, eller?

Likvärdiga bostäder? Ja, finns det det? Markbostäder finns det det? Nej, du herr Viklund, vi bor nog kvar så länge vi kan och tills vi får höra om planeringsberedningens beslut tas i beaktande av byggnadsnämnden då de ska ta ställning till bostadsstiftelsens rivningsansökan.

Jag kan tänka mig och flera med mig att det vore bra för er om vi hyresgäster på Bergsjövägen hade bestämt oss innan detta möte.

Man kan ju också undra; är det prestige för Viklund att få undan detta hyreshus, det kan inte vara endast ekonomin.

Det måste ju kosta en hel del att bygga ny tvättstuga, garage eller carport, hobbyrum med mera.

Att Nordanstigs Bostäder tar kritiken de får från planberedningen med ro tycker jag ser oroväckande ut, enväldigt får man väl kanske säga.

Vi vet också att det kommer att bli flera som kommer att behöva lägenheter. Kommer det att finnas om ni river "vårt hus"?

Riv inte Bergsjövägen förrän ni är riktigt säkra på att ni tagit rätt beslut.

Ulla-Britt Ekwall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel