Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riv Kvarndammen till förmån för strömmande vatten!

Det finns ju bara ett vettigt alternativ och det är att riva Kvarndammen så att vi kan få ett fint strömmande vatten med öring och harr.

Att lokala politiker kan krumbukta sig så när det gäller Kvarndammen är helt ofattbart. Det finns ju bara ett vettigt alternativ och det är att riva dammen så att vi kan få ett fint strömmande vatten med öring och harr. Stor öring dessutom!

Att få en sådan chans att återställa en fin strömsträcka är mycket ovanligt!

Jag förstår de privata intressenternas tankar med att bygga ut dammen, då det finns mycket elcertifikatpengar att hämta.

Pengar som felaktigt ger möjlighet att driva igenom olönsamma vattenkraftprojekt av den här typen. För utan dessa pengar skulle inte detta projekt ens kommit upp på bordet!

Det påstås dessutom att alla berörda är vidtalade och positiva, men jag tvivlar på att fiskevårdsområdet eller turismansvariga är tillfrågade?

Så, kära politiker, fega inte ur nu och försök dra er undan ert ansvar vad gäller Kvarndammen. Det går alldeles utmärkt att riva dammen och återställa ett strömmande vatten med fina ädelfiskemöjligheter.

Det är en bristvara i dag!

Tänk inte kortsiktigt! Vad är mest värt inför framtiden? Ett miljöovänligt betongfundament eller ett fritt strömmande vatten? Tänk på det när ni önskar folk välkomna till Ljusdal – ett samhälle där "det är möjligt", möjligt att ta kloka beslut!

Big Fish

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel