Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för regn på skolavslutningen

Det är risk att det regnar på fredag.
Arrangörerna är förberedda och har hyrt extra partytält.
Men publiken får stå under bar himmel.

Annons

Förra årets skolavslutning var lyckad, inte minst vädermässigt. "Fantastiskt sommarväder", skrev Söderhamns-Kuriren efteråt.

I år kan det bli regn, enligt SMHI.

Marcus Wågström är projektledare på Be smart, som arrangerar skolavslutningen tillsammans med Verkstäderna

- Har man förberett sig ända sedan januari och får reda på att det ska vara störtregn är det klart att humöret får sig en törn. Men man kan inte påverka vädret, säger Marcus Wågström.

Han och de andra har förberett sig på att det kan bli en blöt avslutning. Att flytta hela skolavslutningen inomhus går inte. Inte heller går det att täcka över det område framför scenen där publiken står.

- Det är så pass stort och mycket att täcka. Dessutom är det för kort om tid och för kostsamt att göra något sånt. Tanken är att när alla vet att det är dåligt väder, så tar publiken med sig paraply. Och de aktiviteter vi kan har vi under tak, säger Marcus Wågström.

Fem extra partytält har hyrts så att eleverna som köar för aktiviteterna får göra det under tak. Taket över stora scenen kommer förlängas med hjälp av byggställningar och presenningar.

Be smart har en styrelse som består av elever. Under tisdagen hade man möte inför avslutningen.

- Det är klart att det blir sämre om det är dåligt väder, men de är väldigt positiva och glada över arrangemanget ändå, säger Marcus Wågström.