Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för nytt fiasko om Faxepark säljs

Nu ska Söderhamns kommun sälja ut vår Faxepark till högstbjudande.

Annons

Faxepark har rustats upp till ett ställe där många ungdomar jobbar och har jobbat. Tack vare att kommunen har varit taktisk och rustat efter behov så har vi nu lokaler perfekt anpassade till verksamheten som nu råder där. Om tiderna förändras, företag läggs ner och nya kanske vill komma hit så kan vi snabbt ställa om och försöka behålla så mycket jobb som möjligt i Söderhamn med attraktiva lokaler. Faxepark är vårt, och ägs av oss som bor i Söderhamn.

Vad händer om vi säljer det till högstbjudande? En fastighetsägare med vinstintresse tar över. Om några år kanske det är en svacka i branschen som gör att lokaler måste stå tomma en tid eller byggas om för att passa ny verksamhet. En privat ägare med ett eget vinstintresse har naturligtvis ingen lust att låta lokaler stå tomma eller bygga om för att rädda jobb i Söderhamn. Ägaren kanske vill göra bostäder eller får ett bra anbud av nya, kanske väldigt olämpliga ägare. Då står vi där igen med ett nytt fiasko.

Eftersom fastighetschefen säger i tidningen (30/4) att det enda som ska styra vilka den nya ägaren ska bli är prislappen så blir man orolig. Man kanske ska kontakta samma person som tog över Nordmalt, han kanske är lämplig?

Faxepark har blivit bra och vi borde behålla det i kommunen. Vad säger våra folkvalda i ärendet? Eller är det tjänstemännen som styr nu? Det är bråttom sägs det också. Varför? Orosmolnen ökar.

Förhindra ett nytt fiasko med en riktig debatt om Faxepark med förutsättningarna som gäller nu och inte det som gällde i början på 90-talet då man sa att det skulle säljas. Behåll den goda känslan som man har nu.

Lindestam och andra kommunpolitiker borde svara på detta.

Medborgaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel