Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ris och ros i medborgarenkät

Nästan 40 procent av kommuninvånarna är inte nöjda med hur politikerna lyssnar till invånarnas synpunkter. Nöjesutbudet får inte heller bra betyg, däremot uppskattar många möjligheten till natur- och friluftsliv och tillgången till utflyktsmål i Nordanstig. Det visar en medborgarundersökning som Nordanstigs kommun har genomfört.

Enkätsvaren tyder på att de flesta upplever Nordanstigs kommun som en plats som erbjuder en trivsam och trygg miljö, man uppskattar natur och landskap, närheten till grön- och strövområden och att det är möjligt att hitta prisvärt boende.

Men många, 39 procent, är inte nöjda med hur kommunens politiker lyssnar till invånarnas synpunkter och med möjligheten att påverka kommunala beslut. Resultatet överraskar kommunalråd Stig Eng (C).

– Jag är förvånad. Jag tycker vi är ganska bra på att vara tillgängliga, men inte tycker jag att det är så många som tar kontakt. Det är inte direkt något jättetryck.

När det gäller arbetsmarknaden saknar många medborgare möjligheten till arbete på rimligt avstånd. Nordanstig är en kommun där cirka 1 400 invånare pendlar till en annan kommun för att jobba. Menar man med nära till arbete en resväg på kanske tio minuter är utbudet inte så bra, men tittar man på arbetsmarknadsregionen finns helt andra möjligheter, enligt Stig Eng.

– Arbetsmarknadsregionen, allt inom en timmes resväg, är stor med både Sundsvall och Hudiksvall.