Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ringshamre siktar på EM-kval

Glädjebeskeden fortsätter för Lina Ringshamre, Team Hudiks målvaktstalang från Söderhamn.

Efter succén senast i Nordisk flickturnering är hon åter igen uttagen till F16-landslaget för ett dubbelmöte med Norge.

Om en dryg månad spelar det svenska F16-landslaget den första omgången av EM-kvalet. I Sveriges kvalgrupp återfinns Estland, Lettland och Finland.

– Den här gången kan jag tänka mig att tränarna prövar lite inför uttagningen av truppen till EM-kvalet. Då kändes det extra viktigt att vara med och visa att jag ska vara nummer ett, säger Lina Ringshamre.

Den senaste tiden har landslagsuppdragen duggat tätt för Ringshamre. I Nordisk flickturnering i Värmland stod hon tre av fyra matcher och svarade för en stabil insats i finalen mot Tyskland, som Sverige vann med 2–1. Ändå kände hon sig osäker på sin plats i den trupp som den 14 och 16 augusti möter Norge på bortaplan.

– Det är alltid lika roligt att bli uttagen men den här gången kändes lite speciellt. Det var spännande efter Värmland men man vet ju aldrig hur ledningen tänker. På den andra målvaktsplatsen har de tagit in en ny tjej så det gäller att visa framfötterna. Det är två viktiga matcher, säger hon.